به گزارش خبرنگار چکاوک نیوز، از کرمانشاه، ماشاءالله پروین « معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کرمانشاه»، ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه، با اشاره به افزایش رو به رشد جذب هنرجو در هنرستانهای استان طی سال گذشته، اظهار کرد: در سال تحصیلی ۹۶_۹۷ حدود ۲۸٪ دانشآموزان متوسطه دوم پایه دهم در رشتههای مهارتی تحصیل کردهاند این در حالی است که این رقم در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ۳۶٪ رسیده است.
پروین از تعداد ۱۷۲ هنرستان در استان کرمانشاه خبرداد و افزود: از این تعداد ۱۲۶ باب آن مستقل و ۴۶ باب دیگر به صورت ضمیمهای در قالب تکرشته یا دو رشته مشغول فعالیت هستند.
برای هنرجویان با کمبود کلاس مواجه هستیم
این مسئول به حضور ۲۲ هزار و ۷۰۰ هنرجو اشاره کرد و افزود: در این راستا با کمبود کلاس مواجه هستیم و تراکم کلاس در استان بهطور میانگین ۳۶ نفر و برخی نواحی مثل ناحیه سه شهر کرمانشاه ۲۷ نفر است در حالیکه بهطور استاندارد در کشور تراکم ۲۱ نفر است.
اکثر دانشآموزان پسر گرایش به رشتههای صنعت برق دارند
به گفته پروین: از ۱۲۴ رشته فنی در کشور، ۷۸ رشته فنی و حرفهای و کار و دانش در استان فعال است و اکثر دانشآموزان پسر گرایش به رشتههای صنعت برق دارند و ۱۶ درصد به رشتههای خدماتی و امور اداری علاقهمند هستند. دانش آموزان دختر نیز به رشتههای گرافیک، سینما و طراحی دوخت گرایش دارند و تنها ۳٪ به رشته کشاورزی علاقه دارند.
پروین معتقد بود، دلیل عدم تمایل دانشآموزان به رشته کشاورزی بالا بودن آمار بیکاران رشته کشاورزی، کمبودن تعداد صنایع تبدیلی کشاورزی، عدم حمایت از فارغالتحصیلان این رشته است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کرمانشاه در ادامه، با اشاره به اینکه تجهیزات ما بروز نیست، گفت: تعداد کلاسهای برونسپاری شده از ۳۸۱ کلاس در سالهای گذشته به ۲۳۳ کلاس در سال تحصیلی جاری کاهش داشته است. هنرستانها نیاز به تجهیزات و لوازم مصرفی دارند و بنا به نیاز روز و تعداد هنرآموزان باید تغییر پیدا کند، باید تعداد ۵۳ باب هنرستان و تعداد ۴۹۳ کلاس درس به مدارس استان کرمانشاه اضافه شود.