6
ستاد انتخاباتی رئیسی پاشنه آشیل او شد /محسن رضایی بیشتر رأی دارد یا سعید جلیلی یا ....؟

رقیب اصلی رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰/همتی وارد قطب بندی ها شد

  • کد خبر : 624
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۷
رقیب اصلی رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰/همتی وارد قطب بندی ها شد
در کلاب هاوس خبرگزاری خبرآنلاین از مهمترین رقبای رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ رونمایی شد، برخی محسن رضایی را رقیب دانستند، برخی آراء منفی او را، برخی ستاد انتخاباتی اش را و برخی دیگر هم از همتی به عنوان یک رقیب نام بردند.

*سعید توکلی؛ مجری صدا و سیما

از بعد رسانه ای ما در حال ضبط برنامه های تبلیغاتی نامزدها هستیم. برنامه های تلویزیونی از فردا اغاز می شود و دکتر همتی، قاضی زاده هاشمی و محسن رضایی برنامه های رادیویی را ضبط کرده اند. با توجه به این که برنامه آقای رییسی را نشنیده ام، نمی دانم قرار است چه بگویند.

به نظر می رسد برنامه های آقای قاضی زاده از دیگران عمیقتر است. با دغدغه همه چیز را تحلیل کرده و به نظر می رسد در میان این سه بزرگوار، مطلب دندانگیر متعلق به آقای قاضی زاده بود. امیدوارم بقیه سخنان بزرگواران را ضبط کنیم و به نظر می رسد شاید آقای قاضی زاده برنامه شمرده و متین تری دارد.

سوال: چه ملاکهایی برای آقای قاضی زاده هاشمی سراغ دارید؟ وعده کمک ۵۰۰ میلیون تومانی برای زوجهای جوان را می گوید ولی چیزی که مصداقی دیده باشیم نیست. آیا اصولا تا پایان رقابت حضور دارند؟».

سعید توکلی: من از رصد کردن اتفاقات بازماندم چون نمی رسم به خاطر فشار کار زیادی  که وجود دارد، این ۵۰۰ میلیون تومان را هم نشنیده ایم. از این جهت برنامه های او قابل اعتناست که دغدغه های مردم در حوزه اقتصاد و معیشت را معلوم بود بررسی و ارزیابی درست کرده و اشکال نظام اقتصادی را درآورده است. او می گوید مشورت می کند و اگر نمی داند، می رود تحقیق می کند. اصلا این به معنای تبلیغ و رای دادن به او نیست. آنچه تا الان شنیدم، دلگرم کننده تر از همه سخنان آقای قاضی زاده بود. در حوزه کشاورزی که سوال پرسیدم اشراف کامل داشت. با تاکید بر اینکه سخن ۴ بزرگوار دیگر را هم باید شنید تا راحتتر بتوان قضاوت کرد. همه هم می گویند ما قوی در صحنه هستیم و آمدیم چون دیدیم دوستان مدیر نیستند و این کاره نیستند. ما برنامه و سیاست داریم. هیچ کدام نگفته اند ما کنار می کشیم. پشت میکروفن نشانه ای برای خروج از عرصه نشان نمی دهند.

۳ رقیب رئیسی در انتخابات

*عباس امیری فر؛ از روحانیون نزدیک به دولت احمدی نژاد

اولین رقیب جدی او، جناب آقای قاضی زاده هاشمی است. اولا چون او به تعبیر مقام معظم رهبری می تواند دولت جوان و انقلابی را تشکیل دهد. هر چند دلیل نیست دیگران انقلابی نباشند. ایشان جوان و انقلابی است. ۵۰ سال بیشتر ندارد و نکته دوم این که متخصص هستند و سوم آنکه ما اصطلاحی داریم ومی گوییم لکل جدید لذه، هر چیزجدیدی لذت دارد. ایشان چهره جدید است و معمولا چهره های جدیدتر در ادوار گذشته، رای آوردند و آنهایی که بیشتر بودند مورد نقد بیشتر هستند و ریزش آرا دارند. در کل هم برنامه های خوبی از جمله کمک به زوجهای جوان دارد. در روزهای آینده بیشتردر این باره صحبت می شنویم. رقیب  دیگر آقای رئیسی، آقای رضایی است که برنامه دارد.
البته تاکنون نداشته ایم که کاندیدایی در یک دور شکست خورده و دوره بعد پیروز شود اما طرح یارانه او خیلی خوب است.

رقیب سوم هم که باید خیلی درباره اش بحث باید کنیم ستاد آقای رئیسی است. دوره قبل آقای نیکزاد کاری کردند که آرای او را خیلی ریخت و آن هم آوردن آقای تتلو است که خیلی به چهره آقای رئیسی خدشه وارد کرد.دیشب هم بحث سریال گاندو بود و باید در انتساب افراد دقت کرد. باید آقای رئیسی روی انتساب مسئولان ستاد و این که چون رای مردم را می خواهند باید به مردم بیشتر احترام بگذارند. شنیدم در ستاد او باید کنترلی از جهت امنیتی شود. این که کیف شخصیت هایی که می آیند را میگردند، پسندیده نیست. باید به مردم احترام بگذارند. اینها در انتخابات خیلی موثر است.

یکی دیگر این که در برخی اعضای ستاد ایشان غرور کاذب است و کار را تمام شده می دانند. معلوم نیست به نتیجه برسند. نمونه اش را در سال ۷۶ می بینیم. مردم احساس می کنند اگر کسی را می خواهند جا بیندازند، می خواهند خودشان تصمیم بگیرند. در ستاد آقای ناطق غرور کاذب بود و پست تقسیم می کردند و از دفتر رهبری انتساب می کردند و حتی حوزه های علمیه و مراجع دخالت کردند و در نهایت ورق برگشت. به نظر می رسد اقبال به آقای قاضی زاده هاشمی بیشتر خواهد شد. باید صبر کنیم ببینیم انتخابات به کدام سمت می رود.

رقیب اصلی رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰/همتی وارد قطب بندی ها شد

ستاد رئیسی رقیب اصلی او در انتخابات۱۴۰۰ است

*سیدمرتضی علوی، خبرنگار

هنوز فضای کشور تبلیغاتی نشده و برنامه ها به چشم نیامده و باید منتظر مناظره ها باشیم. اولین رقیب آقای رئیسی ستاد ایشان است. در دوره قبل ماجرای آقای تتلو را داشتیم و غرورهای کاذب را می بینیم که متاسفانه در به همان پاشنه است.

برنامه های آقای رضایی به نظر می رسد عملیاتی تر و واقعی تر است. بحث وام ۵۰۰ میلیونی برای زوجهای جوان چون از منابع بانکی است، محقق نشده است. ولی برنامه یارانه ۴۵۰ هزار تومانی منطقی و شدنی تر است. در برهه حساس و سخت شدن معیشت مردم و داستان برجام، به نظر می رسد یک آدم کارکشته و باتجربه که در جنگ و مجمع تشخیص کار کرده و روی برنامه های خود ۱۶ تا ۲۴ سال کار کرده است لازم است. به نظر می رسد ریاست جمهوری آقای قاضی زاده شوخی است. همه دوستان ایشان دوستان آقای رئیسی و پایداری چی هستند.

یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی در ریاست جمهوری قرار است چه کند؟ درباره این که عزیزان گفتند منظور رهبر معظم انقلاب درباره دولت جوان این نیست که باید یک رئیس جمهور جوان باشد، آقایانی مانند بذرپاش و آذری جهرمی که جوان بودند اصلا نتوانستند وارد گود شوند. منظور حضرت آقا، دولت جوان است نه رئیس جمهور جوان.

امروز در نظرسنجی که از کانال سپاه پاسداران آمده بود در دوقطبی بین رئیسی و رضایی، اقای رضایی ۵۱ درصد رای آورد. ایشان دو بار در انتخابات شکست خورده ولی به نظر می رسد این دوره کمتر دوقطبی داریم و آرای مردد به برنامه های اقتصادی رای می دهند. قطعا این ۷ نفر در پایان نمی مانند و ۳ نفر کنار می روند.تا بعد از مناظره سوم در ۲۵ خرداد کسی کنار نمی رود. بعد از آن است که اتفاقات رقم می خورد.

شورای نگهبان به رئیسی ضربه زد

*وحید خرمیان 

اولین رقیب آقای رئیسی که متاسفانه به ضرر ایشان شد، شورای نگهبان بود. با این چیدمان بزرگترین ضربه را به او زدند. فیلمی هم از آقای رئیسی منتشر شد که می گفت تلاش داریم نظر شورای نگهبان را عوض کنیم. دومین رقیب آقای رئیسی آقای جلیلی است چون سبد رای آنها یکی است. طبق خبر قطعی که دارم آقای جلیلی کنار نمی رود. قرار بود کنار برود ولی بعد از قلع و قمع شورای نگهبان، آقای جلیلی همین امروز گفته اند در صحنه می مانند و این سبد رای آقای رئیسی را متزلزل می کند.

سومین رقیب آقای رئیسی شایعات پیرامون اوست. نمی دانیم اطرافیان او اینها را درباره او می گویند که آمده است ۸ سال رئیس جمهور نمی شود بلکه آمده تا ۳۰ سال رهبر شود. این شایعات بین مردم می چرخد که می خواهند آقای رئیسی را از صندوق بیرون بکشند. این اتفاق در سال ۷۶ برای آقای ناطق نوری هم افتاد. این سه عامل را هنوز می بینیم که بزرگترین رقیب آقای رئیسی هستند.

آرای باطله بعد از رئیسی قرار دارند

*نسرین وزیری؛ روزنامه نگار

بزرگترین رقیب آقای رئیسی، تحریم کنندگان و آرای خاکستری هستند. آخرین نظرسنجی پیش از ثبت نام نشان می داد آقای رئیسی اول هستند و فاصله زیادی با آقایان قالیباف، لاریجانی و دیگران داشت. با عدم ثبت نام آقای قالیباف و عدم صلاحیت آقای لاریجانی، این فاصله بسیار بیشتر شده است.

روزنامه اعتماد ملی در سال ۸۸ زده بود چهارمین رده رای به آرای باطله می رسد. بعید نیست امسال اول آقای رئیسی، دوم آرای باطله را داشته باشیم. خبرگزاری فارس که سال ۸۸ رای ۶۷ درصدی را پیش بینی کرده بود امسال رای ۲۲ میلیونی برای آقای رئیسی پیش بینی کرده است.

این دوره با انتخاب سال ۶۰ مقایسه می شود که رقبا به مردم توصیه می کردند به مقام معظم رهبری رای دهند. الان هم در سخنان آقای زاکانی و جلیلی داشتیم که آقای رئیسی را اصلح می دانستند. به نظر می رسد اگر این آقایان کناره گیری نکنند باز هم فاصله آرای وجود دارد. بزرگترین رقیب آقای رئیسی تحریم کنندگان و آرای باطله هستند.

رأی منفی رئیسی رو به افزایش است

*سعید جعفری؛ روزنامه نگار

رقیب آقای رئیسی رای منفی رو به افزایش اوست. جو منفی علیه ایشان خیلی جدی است. عدم مشارکت هم مولفه پررنگی است. اطمینانی که ستاد انتخاباتی ایشان نسبت به رئیس جمهور شدن او تلقین می کنند، بعضا می تواند تبدیل شود به رفتار غیرقابل پیش بینی ۴۰ درصدی که در انتخابات شرکت می کنند. به نظر می رسد بخشی از سیاسیون هم به این مسئله دامن می زنند.

آقای جلیلی هم طبقه ثابت ایدئولوژیک و باورمندی دارد که لزوما رای او به سبد آقای جلیلی نمی رود. بنابراین شاید ایشان در انتخابات بماند و با ۴ میلیون رایی که دارند در انتخابات اقدامی مثبت کنند. آقای جلیلی بسیار غیرجذاب در گفتمان و شخصیت و سخن است و فقط آرای باورمند مخصوص به خودش را جذب می کند. با همه این سخنان، آقای رئیسی کار سختی در این انتخابات یکطرفه ندارد. اگر آقای رئیسی نبرد، کار سختی کرده است!

دولت سایه جلیلی عامل مشکلات فعلی است

*سعید آگنجی، روزنامه نگار

نمی شود گفت این انتخابات رقابت است. رای اصلی آقای رئیسی هم مختص ایشان نیست. آقای جلیلی در سالهای گذشته با گعده هایی که دارد و دولت پنهانی که دارد و می دانیم چه فجایعی برای دولت آشکار آفریده از سال ۹۶ هم اتفاقات مختلفی را به وجود آورده است. آقای جلیلی پایگاه رای ایدئولوژیک ازنیروهای جوان و مستعدی که توان حضور در جایگاه های مختلف امنیتی دارد.

سوال: دولت پنهان منظور شماست؟

آگنجی: بله، دولت پنهان نبود، دولت در سایه ایشان وجود دارد که مشکلات را در شرایط فعلی ساخته اند. آقای جلیلی پایگاه رای بیشتری نسبت به آقای رئیسی دارد. و اگر در انتخابات بماند، این رای به سبد آقای رئیسی ریخته نمی شود. اگر کارنامه آقای همتی را ببینیم میانه روترین فرد حاضر در لیست است. من آقای مهرعلیزاده را کلا خط می زنم. آقای همتی صبغه دیپماتیک و مدیریت مالی دارد. کارنامه مشخصی در چین و بانک مرکزی دارد. این به نفع ایشان تمام می شود. اگر آقای رئیسی و جلیلی به توافق نرسند و به نظر می رسد اصلی ترین گزینه های در طبقه رای خود باشند، آقای رئیسی در برابر آقای جلیلی شانسی ندارد.  به ظاهر شاید تبلیغات به نفع آقای رئیسی است ولی به نظر می رسد آرای آقای جلیلی از پشتوانه های محکمتر و حمایتهای مالی قوی تری برخوردار است.

رقیب اصلی رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰/همتی وارد قطب بندی ها شد

رقابت اصلی بین رئیسی، جلیلی و محسن رضایی است

*سعید آجورلو، فعال سیاسی

تحلیل صحنه و پیش بینی آن تا آینده نزدیک بدون متغیر اصلاح طلبان امکان ندارد. به نظر می آید در بین گزینه های موجود اصلاح طلبی هیچ یک نمی توانند مدل سال ۹۲ را تکرار کنند و آراء را بسیج کنند. از این جهت دوقطبی شکل نمی گیرد. همین موضوع باعث می شود رقابت تا حدود زیادی درون جریان اصولگرایی باشد. شاید آقای همتی بتواند تا حدودی آرا را کسب کند ولی این که شانس بردن یا کشاندن انتخابات به دور دوم را ندارد. بیشترین رای منفی امروز ایسپا متعلق به آقای همتی بود. او نماد وضع موجود و دولت روحانی است و هر قدر هم دفاع کند، از نظر اجتماعی مقصر شناخته می شود. برای همین انتخابات بین ۵ گزینه است.
رقابت بین آقای رئیسی، جلیلی و رضایی است. آقای قاضی زاده تمایزی با دیگران ندارد و اساسا اگر بخواهد خیلی سخنان اصولگرایی بزند، قبل از او آقای جلیلی با برنامه زده است. اگر بخواهد در فضای رای آقای رئیسی برود، ایشان خودش است. فضاساختن برای او سخت است.

آقای زاکانی اگر بخواهد وارد گفتمان مبارزه با فساد شود، پرچمدار آقای رئیسی است. سخت می تواند تمایز ایجاد کند. برای همین آقایان زاکانی و قاضی زاده شانس پایینی دارد.

دلیل رقابت آقای جلیلی و رضایی این است که بر اساس نظرسنجی ایسپا، ۵۲ درصد از شرکت کنندگان قطعی در انتخابات، یعنی ۳۶ درصد از کل جامعه، هنوز نمی دانند به چه کسی رای می دهند. آقای رئیسی ۳۶ تا ۴۰ درصد رای دارد. این ۵۰ درصد نمی دانند چه رایی بدهند. برند آقای رئیسی شناخته شده است و اینها اگر می خواستند رای بدهند تا حالا انتخاب کرده بود.

در این انتخابات رای سیاسی و جناحی معنی ندارد چون اصلاح طلبان قدرتی ندارند. برای همین گفتمان آقای جلیلی، رای ثابت اصولگرایی دارد و گفتمان آقای رضایی بخشی از قومیت ها را پوشش می دهد و برنامه دارد. یکی پایه رای ایدئولوژیک و دیگری پایه رای اقوام دارد که می تواند به آنها شانس دور دوم را بدهد ولی فاصله آقای رئیسی با دیگران بسیار زیاد است.

دو چیز می تواند مانع بردن رئیسی در دور اول شود. اول اینکه اگر وارد مناظره شویم شاید او نتواند فاصله را به راحتی پر کند و بیشتر بالاتر نرود. نکته بعدی این که او نفر اول این نامزدهاست و بالاخره در فضای انتخابات آرای او پایین بیاید. همچنان آقای رئیسی شانس اول است و رقیب اصلی او آقایان رضایی و جلیلی هستند.

شاید معادلات به سمت مسایل ایجابی و برنامه ای برود و در غیاب اصلاح طلبان آرا خرد شود و به دور دوم برویم. الان زود است درباره انتخابات حرف بزنیم تا زمانی که مناظره ها انجام شود. چه بسا آقایان لاریجانی یا پزشکیان بودند، فضا معنادار بود. ولی الان رقابت هنوز معنا نیافته است. چون الان بحث داخل یک جریان است، رقابت سخت شکل می گیرد. بخشی از رقابت اقوام است و بخش دیگر آرای ایدئولوژیک.

لینک کوتاه : https://chakavaknews.ir/?p=624

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.