چکاوک نیوز/کرمانشاه مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از حذف نسخه های کاغذی از ابتدای دیماه در سطح استان خبر داد.
دکتر امید قادری در نشست خبری امروز (۲۴ آذر) با اشاره به پیشرفت ۹۹ درصدی طرح نسخه نویسی الکترونیکی در سطح استان گفت: خوشبختانه اجرای این طرح به خوبی پیش رفته و هم اکنون تقریبا تمامی مطب ها و مراکز درمانی به این طرح و این سامانه متصل شده اند.
وی خاطرنشان کرد: ظرف چند روز آینده اجرای این طرح در سطح استان به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.
قادری تصریح کرد: با توجه به پیشرفت خوب این طرح از ابتدای دیماه تمام دفترچه های کاغذی در سطح استان حذف می شوند.
وی با بیان اینکه هیچ مشکلی در بحث زیرساخت در اجرای این طرح وجود ندارد، گفت: این امکان هست که این سامانه هم مانند سایر سامانه ها و نرم افزارها در ماه ها و سالهای آتی بروز رسانی شود و در همین راستا مشکلات احتمالی طرح احصا شده که در نسخه های بعدی رفع شود.
هیچ پزشکی حق افزایش تعرفه یا اخذ هزینه اضافی به بهانه اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک را ندارد
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با بیان اینکه هیچ پزشکی حق افزایش تعرفه را به بهانه اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک ندارد، گفت: تعرفه های پزشکی سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده و هیچ پزشکی حق ندارد به بهانه اجرای این طرح تعرفه ها را افزایش دهد.
وی خاطرنشان کرد: برخی پزشکان به بهانه نسخه نویسی الکترونیک یک کاربر استخدام کرده اند و برای اینکه کاربر نسخه را ثبت کند از بیماران هزینه اخذ می کنند که این کار تخلف است و قطعا با آن برخورد خواهد شد.
قادری افزود: پزشکان در این زمینه باید مراقبت سوءاستفاده ها باشند چرا که نام کاربری و رمز ورود در این سامانه حکم مهر پزشک را دارد و هرگونه سوءاستفاده در این زمینه مسئولیتش با خود پزشک خواهد بود.
وی با بیان اینکه اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک برای تمام پزشکان الزامی است گفت: این پزشکان هم شامل پزشکان طرف قرار داد بیمه ها و هم پزشکانی است که با هیچ بیمه ای قرارداد ندارند.
قادری خاطرنشان کرد: پزشکان باید بدانند که اجرای این طرح یک قانون است و ربطی به قرارداد با بیمه ها ندارد.
وی تصریح کرد: درصورتی که پزشکی از اجرای این طرح سرباز زند، این موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.
قادری گفت: در حال حاضر تیم های سیار جهت راه اندازی این طرح در مطب پزشکان تشکیل شده و هر پزشکی که اعلام کند سریعا تیم ها مراجعه کرده و مقدمات اجرای طرح را در مطب فراهم کرده و آموزش های لازم را ارائه خواهند دارد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در خصوص مخاطرات قطعی اینترنت در اجرای این طرح هم گفت: در این زمینه هم چاره اندیشی شده و برخی مطب ها و داروخانه ها نشانه گذاری شده اند که در زمان قطعی احتمالی اینترنت بصورت دستی کارها را انجام داده و سپس اطلاعات را وارد سامانه کنند.
وی افزود: از طرفی بحث اجرای آفلاین این طرح هم در دستور کار قرار دارد و سازوکار آن درحال طراحی است.
اجرای طرح “پزشک خانواده” برای ۳۶۰ هزار کرمانشاهی
قادری در ادامه با اشاره به اجرایی شدن طرح “پزشک خانواده” در استان گفت: این طرح در ابتدا در استان برای بیمه شدگان صندوق “بیمه سلامت همگانی” و نیز بیمه شدگان کمیته امداد اجرایی شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه جمعیت بیمه شدگان بیمه سلامت در استان را یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اعلام و تصریح کرد: تاکنون از این تعداد ۳۶۰ هزار نفر که تحت پوشش بیمه سلامت همگانی و بیمه شده کمیته امداد هستند، در طرح “پزشک خانواده” تحت پوشش قرار گرفته اند.
قادری خاطرنشان کرد: از مجموع ۳۶۰ هزار نفر بیمه شده مشمول این طرح تاکنون برای ۲۷۰ هزار نفر پزشک خانواده تعیین شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: این افراد با شماره گیری *۱۶۶۶# می توانند پزشک خانواده خود را بشناسند.
قادری با بیان اینکه فرانشیز بیمار در طرح پزشک خانواده برای بیمه شدگان صندق “بیمه سلامت همگانی” ۶۰۰۰ تومان است گفت: این میزان برای بیمه شدگان کمیته امداد ۴۰۰۰ تومان تعیین شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با اشاره به مزیت های اجرای این طرح گفت: چنانچه بیمار در این روند به مراکز بیمارستانی جهت بستری ارجاع شود هزینه های آن برای بیمه شدگان صندوق بیمه همگانی تنها پرداخت ۱۰ درصد تعرفه هاست و برای بیمه شدگان کمیته امداد کاملا رایگان خواهد بود.
وی افزود: از طرفی در این طرح افراد نیاز به پرداخت هزینه های بالای تخصص و فوق تخصص ندارند و اقدامات اولیه معاینه و درمان آنها توسط پزشک خانواده صورت گرفته و در صورت نیاز به سطح های بالاتر تخصصی ارجاع می شوند.
قادری در خصوص تخلف برخی پزشکان مبنی بر عدم معاینه بیماران و ارجاع سریع آنها به پزشکان متخصص و فوق تخصص گفت: این موضوع استانداردهای مشخصی دارد و یک پزشک خانواده باید نهایتا ۱۵ تا ۲۰ درصد مراجعان خود ارجاع دهد و این نمی شود که هرکس مراجعه کند را به پزشکان متخصص و فوق تخصص مربوطه ارجاع دهد.
از ابتدای سال امکان تغییر “پزشک خانواده” فراهم می شود/ ۱۶۰ پزشک در طرح حضور دارند
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه افزود: در حال حاضر در زمینه اجرای طرح پزشک خانواده مشکلات دیگری هم وجود دارد، از جمله اینکه فاصله محل سکونت بیماران با مطب پزشک بعضا بسیار طولانی است و این امر موجب دردسرهایی شده است.
قادری گفت: از طرفی هم برخی افراد از پزشک خانواده خود ممکن است ناراضی باشند که این مشکلات همگی در حال پیگیری است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: از ابتدای سال جدید این امکان فراهم می شود که افراد با مراجعه به دفاتر پیشخوان پزشک خانواده خود را در صورت عدم رضایت یا فاصله دور با مطب، تغییر دهند.
قادری خاطرنشان کرد: البته در این زمینه محدودیت هایی وجود دارد، از جمله اینکه یک پزشک میتواند سقف مشخصی بیمار را قبول کند و تا پرشدن آن سقف می توانیم افراد را زیرمجموعه آن پزشک قرار دهیم.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه به کمبود پزشک در اجرای طرح پزشک خانواده در استان هم اشاره کرد و افزود: هم اکنون ۱۶۰ پزشک در این طرح بکارگیری شده اند که به دلیل کمبود پزشک عمومی، از ۱۹ متخصص هم در اجرای این طرح استفاده شده است.
قادری تصریح کرد: این تخصص ها شامل داخلی، عمومی، اطفال، عفونی، طب اورژانس و بیهوشی است.
وی افزود: با توجه به این کمبودها در حال حاضر هر پزشک در صورت فعالیت در یک شیفت ۷۵۰ بیمار و در صورت فعالیت دو شیفته در طرح ۱۵۰۰ بیمار را تحت پوشش خود دارد.
قادری گفت: پیش بینی می شود روزانه پنج تا ۱۰ درصد این تعداد به پزشک خانواده مراجعه داشته باشند.