12
رییس دانشگاه رازی کرمانشاه، گفت:

حوزه پژوهش در کشور از مظلومیت ویژه رنج می برد

  • کد خبر : 5678
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۳
حوزه پژوهش در کشور از مظلومیت ویژه رنج می برد

به گزارش خبرنگار چکاوک نیوز، از کرمانشاه: دکتر محمدنبی احمدی «رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه، و دبیر هفته پژوهش و فناوری»، در این مراسم، اظهار کرد: حوزه پژوهش در کشور ما از مظلومیت ویژه ای رنج می برد که بخشی از این مظلومیت ناشی از کمبود بودجه است که این موضوع خارج از اراده دانشگاه ها […]

به گزارش خبرنگار چکاوک نیوز، از کرمانشاه: دکتر محمدنبی احمدی «رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه، و دبیر هفته پژوهش و فناوری»، در این مراسم، اظهار کرد: حوزه پژوهش در کشور ما از مظلومیت ویژه ای رنج می برد که بخشی از این مظلومیت ناشی از کمبود بودجه است که این موضوع خارج از اراده دانشگاه ها می باشد.

احمدی در ادامه گفت: بالغ بر ۲۰۰۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی در کشور داریم، که بودجه های پژوهش کفاف همه آنها را نمی‌دهد، این در حالی است که در کشور عربستان تنها ۴۲ دانشگاه وجود دارد که ۵۰ میلیارد دلار اعتبار پژوهشی می گیرند و در کشور کوچکی دیگری مانند قطر که از نظر وسعت هیچگاه قابل قیاس با ایران نیست، اعتبارات حوزه پژوهش پنج میلیارد دلار است، اما در کشور ما با این تعداد دانشگاه و مراکز آموزش عالی کل اعتبارات پژوهشی حدود هفت میلیارد دلار می باشد.

به گفته دکتر احمدی، علیرغم اینکه در قانون برای کمک به حوزه پژوهش طرح‌هایی از ناحیه دولتمردان و کسانی که پا پیش گذاشته اند،دیده شده است، اما متأسفانه از سوی کسانی که متولی امر هستند در اجرای آن کوتاهی شده است.

اگر صنایعی برای انجام کارهای پژوهشی هزینه کند، بجای مالیت آنها محسوب می شود:

رییس دانشگاه رازی کرمانشاه، در ادامه گفت: در قانون جهش تولید آمده است که اگر صنایعی برای انجام کارهای پژوهشی اعتبار هزینه کنند، در سال آینده به جای مالیات قطعی شده برای آنها محسوب می‌شود، اما متاسفانه تاکنون آن را در استان ما همچنین اتفاقی نیفتاده است و اگر طبق قانون صنایع زیربنایی مانند پتروشیمی‌ها، مشکلی در حوزه تحقیق و توسعه دارند می‌توانند با مراکز آموزش عالی با اولویت مراکز آموزش عالی استان خود قرارداد ببندند و هزینه‌ای که بابت آن پرداخت می کنند به جای مالیات قطعی شده آنها محسوب شود.

چگونه انتظار می رود با بودجه اندک پژوهش متحول شود:

این مسئول تأکید،کرد: این طرح می‌تواند کارخانجات را شکوفا و دانشگاه‌ها را متحول کند، اما هیچکدام از دانشگاه‌های ما تاکنون از این محل ریالی دریافت نکرده اند، چگونه انتظار می رود با آن بودجه اندک و عدم اجرای چنین قوانینی پژوهش ما متحول شود. چنانچه این قانون اجرایی شود، اساتید و دانشجویان ما صاحب مهارت می‌شوند و اشتغالزایی را که دغدغه اول استان است همراه دارد.

ریاست دانشگاه رازی کرمانشاه، در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت تولیدات علمی دانشگاه های استان طبق پایگاه اسکوپوس اشاره کرد و افزود: طبق داده های این پایگاه در بازه زمانی سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ میزان تولیدات علمی در جهان ۲۲ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۵۰۴ مقاله و پژوهش، در ایران ۴۲۵ هزار و ۲۴ مورد و در استان کرمانشاه ۱۲ هزار و ۶۸۳ مقاله و پژوهش بوده است و طبق همین آمار درصد تولیدات علمی استان کرمانشاه در بین ۱۰ استان غرب کشور بالاترین میزان را دارد و نشان می دهد که ما با وجود بودجه کم مرجعیت علمی غرب را داریم.

دانشگاه رازی کرمانشاه بین ۷۴ دانشگاه رتبه ۱۲ می باشد:

احمدی افزود: طبق داده های همین پایگاه، دانشگاه رازی در بین ۷۴ دانشگاه جامع کشور رتبه ۱۲، دانشگاه صنعتی استان بین ۲۵ دانشگاه صنعتی کشور رتبه یازده و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در بین ۳۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور رتبه ۱۰ را به خود اختصاص داده است.

دبیر هفته پژوهش و فناوری، در ادامه گفت: ما دانشگاهیان می خواهیم دولتمردان و مسئولین، بودجه ای که در قانون برای حوزه پژوهش دیده شده را اجرایی کنند.

ریاست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

اگر کشوری پیشرفت می کند، به واسطه نیروی کارآمد و نخبه آن است:

در ادامه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: جایگاه کشورمان از نظر تولیدات علمی در دنیا خوب است، اما از نظر فناوری و تبدیل علم به ثروت کمی عقب مانده‌ایم.

دکتر قباد محمدی، مهمترین سرمایه هر کشوری را نیروی روی انسانی کارآمد، نخبگان، دانشگاهیان و پژوهشگران دانست و افزود: اگر کشوری پیشرفت می کند به واسطه امکانات و تجهیزات آن نیست، بلکه به واسطه نیروی انسانی کارآمد و نخبه ای است که دارد.

وی افزود: اگر کشور ما بعد از انقلاب اسلامی توانست به روحیه خودکفایی و خوداتکایی و اعتماد به‌نفس برسد، به دلیل وجود نخبگان و علم آنها بود،در سالهای گذشته مقام معظم رهبری همواره روی علم تاکید داشته اند که نشان از جایگاه علم و نخبگان است.

دربحث تولید علم افتخارات زیادی داشته ایم:

به گفته محمدی، در حوزه علم دو موضوع پیش روی ماست، تولید علم و فناوری و تبدیل علم به ثروت که در بحث تولید علم، در سالهای گذشته افتخارات و پیشرفت‌های زیادی داشته ایم و تا پیش از انقلاب وضعیت تولید علم در کشورمان تولید سالانه ۴۵۰ مقاله و پژوهش بود که این میزان در سال جاری به حدود ۶۷ هزار در سال رسیده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: در سالهای گذشته سرعت رشد علم در کشورما بین ۵۷ کشور اسلامی در جایگاه اول بوده، اما در بحث فناوری و تبدیل علم به ثروت ضعف هایی داشته ایم، در حالی که در همین چندسال اخیر کشور عربستان رشد علمی زیادی داشته و این یک زنگ خطر برای ما محسوب می شود.

.محمدی افزود: در حال حاضر در بحث سلول درمانی از دانشگاه های برتر کشور هستیم و حتی بیمارانی را از مرکز کشوربه اینجا مراجعه می کنند.

محمدی از تعدادی شرکت های  دانش بنیان در حوزه پزشکی به صورت انحصاری تولید کننده پنج تا شش قلم دارو خبر داد و افزود: پیش قبلاً این داروها را از خارج از کشور وارد می‌کردیم.

وی در پایان اظهار کرد: اگر می خواهیم به دانشگاه های نسل سه و چهار دست پیدا کنیم، باید به سمت شرکت های دانش بنیان و تولید ثروت برویم.

جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان کرمانشاه به میزبانی دانشگاه رازی و به همت معاونت پژوهشی

لازم به ذکر است: در پایان مراسم، از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان شامل سه نفر سرآمد علمی کشور، چهار نفر برگزیده استان در حوزه های تخصصی،  ۳۵ برگزیده دانشگاه های استان، ۱۲ برگزیده مراکز تحقیقاتی، ۲۰ فناور برگزیده، ۱۷ پژوهشگر منتخب از ۲۱ دستگاه اجرایی، یک کشاورز برگزیده، یک دانش آموز برگزیده، یک بانوی برگزیده در حوزه اشتغال و کار آفرینی، چهار شرکت برگزیده، دو دانشجوی برگزیده و یک نفر از اهالی فرهنگ و هنر معرفی وتجلیل شدند.

لینک کوتاه : https://chakavaknews.ir/?p=5678
  • نویسنده : مهین رحمانی
  • ارسال توسط :
  • منبع : چکاوک نیوز
  • دیدگاه‌ها برای حوزه پژوهش در کشور از مظلومیت ویژه رنج می برد بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.