2
میلاد صفری فعال رسانه ای و کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست، گفت :

افزایش پوشش گیاهی، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، تطبیق و آمادگی، و افزایش آگاهی عمومی مهم ترین راه کارها برای مبارزه با تغییرات اقلیمی 

  • کد خبر : 7174
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
افزایش پوشش گیاهی، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، تطبیق و آمادگی، و افزایش آگاهی عمومی مهم ترین راه کارها برای مبارزه با تغییرات اقلیمی 
چکاوک نیوز_ تغییرات اقلیمی به مجموعه تغییرات بلندمدت در الگوهای آب و هوایی اشاره دارد که در اثر عوامل مختلفی همچون فعالیت‌ های انسانی و تغییرات طبیعی در جو زمین رخ می‌دهند. این مسئله یکی از بزرگترین چالش‌های جهان امروز است که تأثیرات گسترده‌ای بر محیط زیست، اقتصاد و زندگی انسان‌ها دارد.

به گزارش چکاوک نیوز از کرمانشاه؛ میلاد صفری  گفت: تغییرات اقلیمی به مجموعه تغییرات بلندمدت در الگوهای آب و هوایی اشاره دارد که در اثر عوامل مختلفی همچون فعالیت‌ های انسانی و تغییرات طبیعی در جو زمین رخ می‌دهند. این مسئله یکی از بزرگترین چالش‌های جهان امروز است که تأثیرات گسترده‌ای بر محیط زیست، اقتصاد و زندگی انسان‌ها دارد.

وی یکی از عوامل موثر در تغییرات اقلیمی را فعالیت‌های انسانی ذکر کرد و گفت؛ انتشار گازهای گلخانه‌ای مانند، دی‌اکسید کربن (CO2) و متان (CH4) از طریق سوزاندن سوخت‌های فسیلی، صنایع، کشاورزی و جنگل‌زدایی نقش مهمی در افزایش گرمای جهانی دارد.

صفری افزود: دیگر علل تغییرات اقلیمی عوامل طبیعی همانند فعالیت‌های آتشفشانی، تغییرات در تابش خورشید و تغییرات در مدار زمین می‌توانند بر اقلیم تأثیر بگذارند، هرچند نقش آنها در مقایسه با تأثیرات انسانی کمتر است.

وی خاطر نشان کرد، اگر بخواهیم به اثرات تغییرات اقلیمی اشاره کنیم افزایش دما یکی از بارزترین اثرات تغییرات اقلیمی است، که به ذوب شدن یخچال‌ها و افزایش سطح آب دریاها منجر می‌شود. همچنین تغییرات الگوهای بارندگیدیگر اثر این پدیده است که می‌تواند به بروز سیلاب‌ها و خشکسالی‌های شدیدتر منجر شود و منابع آبی را تحت تأثیر قرار دهد.

میلاد صفری، گفت: تأثیر بر تنوع زیستی یکی دیگر از پیامد های تغییر اقلیم ذکر کرد و گفت تغییرات اقلیمی می‌تواند زیستگاه‌های طبیعی را تغییر دهد و بر گونه‌های گیاهی و جانوری فشار وارد کند، که ممکن است به انقراض برخی گونه‌ها منجر شود و در نهایت اثرات اقتصادی تغییرات اقلیمی می‌تواند به کاهش تولید محصولات کشاورزی، افزایش هزینه‌های انرژی و تخریب زیرساخت‌ها منجر شود که تمامی این‌ها تأثیرات منفی بر اقتصاد جهانی دارند.

میلاد صفری در ادامه افزود؛ با اشاره به راهکارهای موجود کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، افزایش پوشش گیاهی، تطبیق و آمادگی و افزایش آگاهی عمومی را از راهکاری مقابله با تغییرات اقلیمی ذکر کرد و گفت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند باد و خورشید، بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای از اقدامات اساسی برای مقابله با تغییرات اقلیمی است همچنین افزایش پوشش گیاهی با جنگل‌کاری و حفظ جنگل‌های موجود می‌تواند به جذب دی‌اکسید کربن و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی کمک کند و تطبیق و آمادگی و برنامه‌ریزی برای تطبیق با شرایط جدید آب و هوایی، به‌ویژه در مناطق مستعد بلایای طبیعی، می‌تواند به کاهش خسارات کمک کند و مهم ترین راه کار نیز افزایش آگاهی عمومی است که با آموزش و اطلاع‌رسانی به جوامع درباره اهمیت حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و اقدامات موثر در کاهش تغییرات اقلیمی، نقش مهمی در مقابله با این مسئله دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد تغییرات اقلیمی یک چالش جهانی است که نیاز به همکاری بین‌المللی و اقدامات هماهنگ دارد. تنها با تلاش مشترک می‌توانیم به مقابله با این بحران بپردازیم و آینده‌ای پایدارتر برای زمین و ساکنان آن فراهم کنیم.

لینک کوتاه : https://chakavaknews.ir/?p=7174

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.