به گزارش خبری چکاوک نیوز؛ مهندس کولانی افزود؛ منابع طبیعی در کل چهار فصل کارش شبانه روزی است و تعطیلی ندارد به خصوص در کرمانشاه، کارکنان منابع طبیعی بدون هیچ چشم داشتی فعالیت می کنند .منابع طبیعی کارش ایثارگری است و باعث هرز آب و خاک می شود.مهندس کولانی؛ حفظ، احیاء، توسعه و بهرهبرداری را چهار رسالت برای مجموعه منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: حفاظت از منابع طبیعی تنها با مشارکت همه مردم امکان پذیر است.
اطفای حریق حدود دو ساعت:
این مسئول در ادامه به کاهش چشمگیر مدت زمان اطفای حریق منابع طبیعی در استان اشاره کرد و افزود: به همت تشکلها، سازمانهای مردم نهاد، رسانهها و اهالی منطقه میانگین مدت زمان اطفای حریق در عرصههای منابع طبیعی استان به حدود دو ساعت رسیده و در مواردی هم به خاطر صعبالعبور بودن ممکن است کار اطفای حریق شش تا هفت ساعت طول بکشد، این در حالی است که در سالیان گذشته کار اطفای حریق در منابع طبیعی استان ۷۲ ساعت طول میکشید.
به گفته مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان: در استان کرمانشاه هم اکنون ۳۱۲ دستگاه دمنده برای اطفای حریق آماده استفاده به موقع داریم.
این مسئول با اشاره به پدیده قاچاق چوب در منطقه جلالوند و عثمانوند شهرستان کرمانشاه، گفت: لازم است در این منطقه در بحث اشتغالزایی بیشتر کار شود.
کولانی در خصوص طرح کاداستر در استان گفت: طرح کاداستر در حال حاضر تقریبا به طور ۱۰۰٪ اجرا شده، و کمتر از چند درصد که از اجرای طرح کاداستر در استان به دلیل وجود مسائل ریزحقوقی باقی مانده است.
وی در خصوص صدور اسناد تک برگ برای اراضی ملی در قالب طرح کاداستر، نیز گفت: با اجرای این طرح امکان استعلام گیری در مورد وضعیت مالکیت اراضی ملی در کوتاهترین زمان ممکن فراهم می شود و پاسخگویی به استعلامات مردمی، ادارات و نهادها، به استعلامات در استان حدود دو روز طول می کشد، این در حالی است که تا قبل از اجرای طرح کاداستر پاسخگویی به استعلامات در سطح منابع طبیعی حداقل ۴۵ روزه انجام می شد.
به گفته کولانی؛ اصل بنا و موضوع کاداستر این است که ما اسناد تک برگی اراضی ملی در جمهوری اسلامی که باعث اختلاف کشاورزان میشود ما و مردم هر لحظه از گوشه و جهان بخواهند استعلامی بگیرد به راحتی می توانن دسترسی پیدا کنند و وارد سیستم های منابع طبیعی شوند و استعلام بگیرند .
در کنار این قضیه یک مجموعه استعلامی در سطح استان وجود داشت ،که منابع طبیعی، امورآب، سازمان مسکن و شهرسازی، اداره اوقاف، غیره … هر کسی به سهم خودش یک استعلام را صادر میکرد و حال اینکه با یک پارچه شدن و راهاندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین که ۲ کاربرد دارد. یکی باکاربرد پایش ودیگری استعلامگیری وضعیت اراضی منابع ملی می باشد و این سامانه هوشمند از طریق ماهواره رصد می شود، و بدون کوچکترین خطایی مدیریت اختلافات را به سرعت انجام می دهد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، با اشاره به جزئیات طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال در کشور در بازه زمانی چهارساله، گفت: سهم استان کرمانشاه برای اجرای این طرح کاشت ۹.۱ میلیون اصله نهال است که برنامهریزی کرده ایم تا با برونسپاری کار کاشت نهال شرایط را برای اجرای هرچه بهتر این طرح فراهم کنیم.
کولانی موجودی نهالستانهای استان کرمانشاه را ۱.۹ میلیون اصله نهال عنوان کرد و افزود: تلاش می کنیم تا با کاشت گونههای دارای ارزش اقتصادی بالا طرح را اجرا کنیم که در این راستا در مناطق گرمسیر استان تولید و کاشت گونه اکالیپتوس و در مناطق سردسیر هم گونه صنوبر انتخاب شده است.
وی در ادامه، گفت: قرار است طی سه سال ۳۶۰ هزار هکتار از منابع طبیعی استان با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) وارد مرحله اجرا شود که با اجرای کامل این طرح سطوح اجرای طرحهای منابع طبیعی و آبخیزداری در استان به یک میلیون هکتار می رسد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در ادامه سخنانش به همکاری منابع طبیعی استان در حوزه تخصیص زمین برای اجرای طرح های اقدام ملی مسکن اشاره کرد و افزود: در این راستا ۲۰ هزار هکتار از منابع طبیعی استان را برای ساخت مسکن در اختیار مجموعه راه و شهرسازی و بنیاد مسکن قرار دادهایم.