به گزارش خبرنگار چکاوک نیوز؛ دکتر عبدلوحید محمدی« سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه» در جمع بندی سخنان مسئولان حاضر در جلسه، اظهار کرد: همه مرزهای استان فعال هستند، کاستیها و پیشنهاد های لازم جهت کیفیت بهتر واردات و صادرات در مرزها پیگیری شود و در جلسه بعدی، که هفته آینده برگزار می شود ارائه شود تا کمکهای لازم انجام گیرد.
محمدی افزود: برای کالاهای تولیدی در برنامه ریزی آینده تسهیلات داریم، لازم است کالاهای تولیدی استان خودمان مشخص شود، و پایان سال مشخص شود چه کالاهایی از استان صادر شده و به کدام کشور.
محمدی در ادامه گفت: کالاهای مورد نیاز کشور های هم مرز که در استان تولید نمی شود و فقط عبوراز مرز ما را دارد، مشخص شود تا روی آن کالاها کار شود.
این مسئول با اشاره به اینکه ۴۰٪ صادرات از استان کرمانشاه می باشد، افزود: اولویت صادرات مشخص شود، پیگیر عبور خودروها باشیم و عبور خودروها مشخص شود و در جلسه بعدی موارد گفته شده ارائه شود.
محمدی تأکید کرد: کارگروه حوزه صادرات از وظیفه ما است، دغدغه شما دغدغه ماست، تمامی کالاها از مرز سومار صادر می شود و زیر ساختها کار جمعی را می طلبند، ما هم در کنار شما در بهتر شدن زیر ساختها کمک می کنیم.
ریاست صمت استان کرمانشاه:
آخرین وضعیت مرزها به کشور اعلام شود/ کرمانشاه چهارمین استان صادرکننده کشور
محسن دارابی« ریاست اداره کل صمت استان کرمانشاه»، در این جلسه اظهار کرد: وزارت صمت درخواست کرده برخی از نقاط مرزی زمینی، ریلی و هوایی آخرین وضعیت آن به کشور اعلام شود.
دارابی با اشاره به اینکه مرجع ارائه مستندات گمرک است، افزود: مستندات مربوط به مبادلات تجاری نیز در استانهای آذربایجان شرقی، کردستان، ایلام و کرمانشاه صورتجلسه و به کشور اعلام شود و صورت جلسه الزامی است که امضای استاندار را داشته باشد.
ریاست صمت استان، این استان را چهارمین استان صادر کننده کشور عنوان کرد و افزود: دغدغه ما یک مسیر راحت برای تجارت است و استان زیرساخت مناسبی دارد و محور مناسب برای تردد دارد و کاملا بستر مناسبی برای کامیون ها و کشنده ها برای صادرات است، تقاضا داریم مدیر کل گمرکات پیشنهاد های لازم را ارائه دهد، تا در دور دوم سفر ریاست جمهوربه استان امکان ارتقاء گمرک سومار و تقویت گمرکات استان طی نامه ای ارائه شود.
مدیر کل گمرکات استان:
مرز پرویزخانه یک گمرک ترانزیتی است
علی اصغر عباس زاده «مدیر کل گمرکات استان کرمانشاه»، در ادامه جلسه،اظهار داشت: گمرک خسروی و سومار روز به روز در حال رشد است و ما انتظار داریم گمرک خسروی اداره کل بشود و سومار هم به اداره تبدیل شود.
عباس زاده با اشاره به اینکه مرز پرویز خان یک گمرک ترانزیتی است، اما کار گروه ترانزیت در استان شکل نگرفته است و امکانات آنجا هنوز جوابگو نیست،گفت: فعالیت رانندگان از ساعت سه صبح آغاز می شود و فقط برای نماز و نهار استراحت دارند.
عباس زاده در ادامه سخنانش از فعالیت ۲۱۷ دستگاه طی هفت ماه گذشته سال جاری در مرز پرویز خان خبرداد و افزود: مرز پرویز خان حساس است، در حوادث احتمالی امکانات کمک رسانی به موقع نیست، در این خصوص انتظار کمک از مسولان را داریم.
زهرا بابایی« مسوول آمار حوزه نظارت اداره کل گمرکات استان» در این جلسه، گزارش مبادلات تجاری هفت ماهه استان را مفصلا توضیح داد، و افزود: طی هفت ماه گذشته ۲۱۷ هزار کالای صادراتی داشته ایم، که ۳۴٪ از گمرکات سومار صادر شده و ۶۴٪ از سایر گمرکات.
بابایی گمرک پرویز خان را در استان در صدر گمرکات عنوان کرد و بعد گمرک خسروی، گمرک سومار، گمرک شیخ صله و شوشمی.
بابایی در ادامه گفت: سهم پرویز خان در گمرکات عمده است، اما گمرک سومار ماه گذشته در خصوص صادرات رکورد شکست.
مهندس فریبرز کرمی« مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان»، در این جلسه، اظهار داشت: از لحاظ زیرساختها در مرزها مشکلی نداریم، حوزه حمل و نقل عمومی هم در مرزها مشکلی ندارد.