به گزارش پایگاه خبری چکاوک نیوز ؛ رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در این مراسم اظهار داشت: کرمانشاه در دهه گذشته جزو شش استان برتر صادراتی ایران بوده است.
کیوان کاشفی میزان صادرات استان درچهار سال اخیر را سالانه حدود سه میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: این صادرات حاصل تلاش فعالان اقتصادی استان است، صادرات سه میلیارد دلاری کرمانشاه به طور معمول شامل سه بخش است،که حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار از این رقم توسط خود واحدهای استان تولید و صادر شده است و رقمی حدود یک میلیارد دلار نیز سهم فعالیت تجار و بازرگانان بوده و کالای تولیدی کرمانشاه نیست.
کاشفی تاکید کرد، بقیه صادرات استان مربوط به کالاهایی است که در استانهای دیگر تولید می شودو از کرمانشاه خدمات مرزی و پایانهای میگیرد.
این مسوول روند صادرات کرمانشاه را سه میلیارد دلاری عنوان کرد و افزود: ترکیب صادرات طی چند سال گذشته ثابت بوده و در سالهای ۱۳۸۴ به بعد شیب مناسب افزایش صادرات را داشته ایم، اما این روند طی سه سال اخیر ثابت مانده است.
کاشفی جهش صادرات استان را ضروری دانست و افزود: راهکار افزایش صادرات استان ایجاد واحدهای صادراتی جدید است که با شرایط کنونی اقتصاد کشور، نرخ ارز ۴۵ هزار تومانی، بروکراسی اداری و … کار دشواری می باشد، راهکار دیگر استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی کنونی و همچنین تمرکز بر تجار آینده خصوصا دانشجویان است که لازم است این بخشها را با ادبیات صادرات آشنا کنیم.
صادرات برای کشور ارز آوری خواهد داشت:
کاشفی تأکید کرد: آموزش ادبیات صادرات، رفتارها و قوانین صادراتی و… میتواند به بنگاههای اقتصادی که به هر دلیلی در سالهای گذشته نتوانستهاند صادرات انجام دهند، کمک کند، صادرات میتواند زمینه حضور و رقابت یک واحد را در فضای بینالمللی فراهم کند، به پایداری اشتغال و حفظ سرمایه بنگاه اقتصادی کمک کرده و برای کشور ارزآوری خواهد داشت.
وی برپایی رویداد شتابدهی صادرات را گامی برای آموزش راه و روش صادرات به بنگاههای اقتصادی، دانشجویان و التحصیلان و … دانست و افزود: حدود یکسال برای برگزاری این رویداد تلاش شده است.
اقتصاد پایه یک کشور اقتصادی است:
در ادامه دکتر سهراب دل انگیزان «استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی»، اظهار داشت: اقتصاد پایه یک کشور اقتصاد صادراتی است، از طریق صادرات است که پول و ثروت از بیرون وارد کشور میشود، رونق صادرات بیانگر سلامت اقتصادی آن کشور و پذیرش آن در فضای جهانی است، هر کشوری که صادرات نداشته باشد، عملا قدرت خرید از سوی جوامع بینالملل را ندارد.
دکتر دل نگیران برای رونق صادرات فعالیت تجار را اثر گذار دانست و افزود: متاسفانه گاهی تولیدکنندگان به اشتباه فکر میکنند با استفاده از ظرفیت تجار وارد فضای دلالی میشوند، اما در واقع این تجار هستند که محصولات یک بنگاه اقتصادی را به بازارهای جهانی معرفی میکنند، نقش تجار در شما تولید کننده گان غیر قابل انکار است، این تجار هستد که شما را به جهان معرفی می کنند.
لازم به ذکر است: رویداد دو روزه شتابدهی صادرات کرمانشاه ۱۲ و ۱۳ بهمن و با محوریت بازار عراق و سوریه در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار میشود.
این رویداد شامل چهار محور اصلی از جمله تهیه و تدوین بوم کسب و کار صادراتی، آنالیز بازار و ایجاد بازارهای جدید بین المللی، انتقال تجارب صادراتی و بازاریابی بین المللی و افزایش آگاهی از اصول کسب و کار صادراتی است.
یکی از مهمترین بخشهای رویداد شتابدهی صادرات برپایی کارگاههای آموزشی جنبی میباشد که شامل ۱۴ کارگاه با موضوعات تجاری، صادراتی، بازاریابی، نقل و انتقالات ارزی و… است.