به گزارش پایگاه خبری#چکاوک_نیوز؛ دکتر محمدطیب صحرایی « استاندار کرمانشاه» در این جلسه با اشاره به اینکه تأمین آب شرب مردم حیاتی است، اظهار داشت: مدیران استان موظفند مراقب مجموعه تخصصی تحت اشراف خود باشند، بخش آب با توجه به حساسیتی که دارد، از اهمیتی ویژه بیشتری برخوردار است.
صحرایی تأکید کرد: از مرحله تأمین تا توزیع آب به دقت بایستی بررسی شود و در بخش توزیع و مصرف وظیفه ما و عموم مردم است که با استفاده بهینه و صرفهجویی مناسب از این نعمت خدا دادی داشته باشیم.
استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: اجازه ندهیم منابع تأمین آب به خطر بیفتد و یا اینکه منتظر بمانیم مشکلی ایجاد شود و بعد بخواهیم برای آن کار ضربتی و فوری انجام دهیم.
مدیر ارشد استان در ادامه با اشاره به مشکل سد کیلانبر، گفت: بر اساس ارزیابی صورت گرفته مشکل سد کیلانبر به سال ۱۳۹۸ برمیگردد که متأسفانه در این زمان اقدام مناسبی صورت نگرفته است و الزامی است به قصوری که در آن سالها رخ داده به صورت جدی پیگیری و رسیدگی شود.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان کرمانشاه:
حدود ۲۰۰ روستا تا پایان سال جاری تنش زدایی می شود
دکتر رضا داودیی در این جلسه با اشاره به اینکه طول کل شبکه خطوط انتقال آب در استان کرمانشاه ۱۳ هزار کیلومتر است و یک میلیون و ۵۶۴ نفر تحت پوشش آب شرب داریم،اظهار داشت: در استان طی مدت سه سال تنش زدایی انجام می شود، تنش زدایی حدود ۲۰۰ روستا تا پایان سال نیز در دستور کار قرار گرفته است.
دکتر داودی افزود: ۱۹۹۰ روستا نیز تحت پوشش آب شرب داریم، که از این تعداد ۲۶۰ روستا توسط تانکر آبرسانی می شود.
داودی تنش آبی را در ۱۵ شهر استان عنوان کرد و افزود: بحرانی ترین آن در شهر کرمانشاه است، و زنگ خطری جدی است و مسئولین مربوطه از مدتها پیش به فکر هستند تا بحران پیش نیاید.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان در ادامه سخنانش از تأمین آب از منابع جدید برای نقاط جدید کرمانشاه، اجرای خطوط بین مخازن و حفر چاه های جدید خبر داد و افزود: در استان کرمانشاه ۶۶۷ روستا دارای تنش آبی هستند که در حال حاضر اجرای تنش زدایی ۳۲۰ روستا در حال اجراست، و برنامه ریزی شده سالی ۲۰۰ روستا اجرای تنش زدایی شود.
در ادامه این جلسه، محمودرضا شهلایی «مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه» به آخرین وضعیت طرح آبرسانی بلندمدت به شهر کرمانشاه از سد گاوشان اشاره کردو افززود: این طرح با ظرفیت تأمین ۶۳ میلیون مترمکعب آب اجرایی شد که بخش اضطراری آن اواخر خرداد ماه سال گذشته وارد مدار شده تا بتواند نیاز آبی شهر کرمانشاه را در فصل تابستان پوشش دهد، از این جهت طرح آبرسانی بلندمدت به شهر کرمانشاه از محل سد گاوشان ۷۷٪ پیشرفت فیزیکی دارد و در ۲۲ بهمن سال جاری امیدواریم به بهرهبرداری کامل برسد.
وی در ادامه مجموع اعتبار هزینه شده در این طرح را بیش از ۵۱۵ میلیارد تومان عنوان کردو افزود: برای تکمیل این طرح ۱۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز داریم.
شهلایی در ادامه سخنانش به بخشهای مختلف طرح آبرسانی بلندمدت از سد گاوشان اشاره کردو افزود: این سد شامل تصفیه خانه با ظرفیت ۲۳۰۰ لیتر در ثانیه با پیشرفت فیزیکی ۷۰٪، خطوط انتقال به طول ۷۳ کیلومتر با پیشرفت ۹۷٪، شش باب مخزن با ظرفیت ۶۰ هزار مترمکعب می باشد.
شهلایی از ذخیره مناسب آب در سد گاوشان خبردادو افزود: این ذخیره میتواند نیاز دو سال را به خوبی پوشش دهد.