به گزارش پایگله خبری چکاوک نیوز؛ صفدری؛ اظهار کرد: ازماه های گذشته در جلسات شورای فرهنگ عمومی و کارگروههای مشورتی، موضوع خانواده به عنوان یکی از پنج محور اصلی شورای فرهنگ عمومی در دستور کار قرار گرفته است، بر این اساس با استفاده از سه ضلع این شورا شامل، دستگاههای دولتی، مردم و نخبگان به این موضوع پرداخته شدهاست.
وی با اشاره به اینکه اصلیترین نهاد در کشور خانواده است، افزود: این روزها حوزههای جوانی جمعیت، ازدواج و طلاق، مادران، تحکیم خانواده، زیست عفیفانه، تغذیه و.. به دلیل عدم قرارگرفتن در نقطه ایدهآل به عنوان مشکلات موجود در خانواده به موضوعی بحرانی تبدیل شده است و یکی از موضوعات مهم در کرمانشاه تبدیل شدن به استانی پیر با کاهش نرخ جوانی جمعیت است.
در نرخ باروری از میانگین کشوری پایینتر هستیم:
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمانشاه، در ادامه گفت:در بسیاری از استانها بحران کاهش جوانی جمعیت وجود دارد اما در استان کرمانشاه این موضوع نمود بیشتری نشان می دهد، و در نرخ باروری از میانگین کشوری پایینتر هستیم.
صفدری بخشی از قوانین درحوزه خانواده را موضوع ملی و فرا استانی عنوان کرد و افزود: میتوان با استفاده از ظرفیتها در دستگاههای دولتی استان، برای حل مشکلات حوزه خانواده و زیر شاخههای آن استفاده کرد تا برخی از موانع از پیش پا برداشته شود، در این راستا، با همت و عزم جدی همه دستگاهها و استفاده ازظرفیت مجموعههای مردمنهاد و نخبگان امیدواریم بتوانیم نرخ جوانی جمعیت در استان را افزایش دهیم.
در ادامه جلسه، حجت الاسلام محرابی «دبیر کارگروه مشورتی شورای فرهنگ عمومی استان» پیشرفت و سلامت جامعه را منوط به پیشرفت و سلامت خانواده دانست وگفت: به دلیل ترکفعلها و ضعف در عرصه فرهنگی غیر از فشارهای مالی و اقتصادی، خانوادهها با مشکلاتی در زمینه انتخاب همسر، تربیت فرزندان و ازدواج آنان مواجه هستند که ایجاد تغییرات در این روند به راحتی امکانپذیر نیست اما وظیفه داریم هر اقدامی را در این زمینه انجام دهیم.
حجت الاسلام محرابی در ادامه سخنانش با اشاره به مصوبات پیشنهادی در شورای فرهنگعمومی استان، یکی از این مصوبات را انجام وظایف قانونی دستگاههای دولتی در زمینه خانواده عنوان کرد و افزود: طی برگزاری جلساتی با شش دستگاه مرتبط حوزه خانواده مشکلات اجمالی مطرح شده است.
وی پیشگیری از بروز مشکلات در حوزه خانواده را امری مهم و ضروری دانست و افزود: هرچند نگران خانواده و آسیبهای این حوزه هستیم اما برای اینکه خروجی خوبی داشته باشیم باید پیشگیری از وقوع را نیز مدنظر قرار داشته باشیم.
دبیر کارگروه مشورتی شورای فرهنگعمومی استان، در راستای فرهنگسازی و پیشگیری از مشکلات حوزه خانواده، گفت: باید آموزش انتخاب همسر از دوران راهنمایی و دبیرستان به دانش آموزان آموزش داده شود، همچنین برای ارتقاء سلامت خانواده آموزش مسائل زناشویی که طبق آمار دلیل ۷۰ درصد از طلاقها بر اساس عدم آگاهی و ایجاد ارتباط بین زوجین است در دستور کار قبل از ازدواج برای زوجین قرار گیرد.
آیت الله محمود محمدی عراقی، نماینده مردم کرمانشاه نیز در این جلسه، اظهار کرد: باید به گونهای عمل کنیم که خود مردم احساس خطر و وظیفه کنند تا به میدان بیایند و با حضور آنها تلاشهایی که در راه جوان سازی کشور است انجام گیرد به ثمر بنشیند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت: مسئله خانواده، کاهش فرزندآوری و کاهش جوانی جمعیت مربوط به استان ما نیست و موضوعی کشوری و مشکلی بسیار جدی است.
محمدی عراقی در ادامه گفت: طی ۱۰ سال از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۴۰۰ آمار سالانه ازدواج در کشور از ۸۷۴ هزار به ۵۷۰ هزار مورد کاهش داشته، نرخ طلاق نیز طی این مدت از ۱۴۳ هزار مورد در سال به ۲۰۰ هزار مورد افزایش پیدا کرده که این آمار بسیار نگران کننده است.
آیت الله محمدی عراقی در ادامه گفت: ۷۰٪ نگرانی مردم را مشکلات اقتصادی و ۵۹.۶٪ هم نگران مشکل مسکن آینده فرزندانشان هستند و اینها را دلیلی برای عدم فرزندآوری خود عنوان میکنند.
وی مشکلات اقتصادی با اولویت اشتغال و مسکن و عوامل فرهنگی را عامل اصلی کاهش نرخ فرزندآوری در کشور دانست و افزود: این دو موضوع مهمترین موضوعاتی است که خانوادهها را نگران می کند و مانع از فرزندآوری آنها میشود.
دراین جلسه، خادم آستان مقدس امام رضا(ع) که پرچم متبرک بارگاه مطهر را به همراه داشتند، وارد سالن شدند و یک فضای ملکوتی و معنوی را در مراسم ایجاد کردند.